16 Aralık 2008 Salı

Yukarıya bak



Atlas dergisini çok severim. Derginin hoş bir sloganı var: "Keşfetmek için bak!" Bazen bu sloganı "keşfetmek için yukarıya bak" şeklinde kullanıyorum. Bilmem bu yazıyı okuyanlar nereye bakıyorlar, ben çoğu zaman düz bir doğrultuda bakarak yürüyorum. Yukarıya pek bakmadığımı günün birinde keşfettiğimde bozuldum biraz. Sabah erken kalkıp gökyüzüne, yolda yürürken binaların tepesine, açık kalmış penceresinden rüzgarın alıp götürmek istediği çiçekli perdelere bakmak güzel olabilir. Daha önce görmediğiniz bir şeyi görüp şaşırabilirsiniz de, belli olmaz. Hayatın katmanları hep aşağıda değil.

3 yorum:

seda dedi ki...

Yukarıya bakmak...
Ne yazık ki çok yapamadığımız bir şey zira yollar o kadar çakur çukur ki yere bakmadığın sürece büyük ihtimal düşersin. Ya da sağa sola bakmadığın sürece saçmalayan bir arabanın altında kalırsın. O yüzden bilmem kaç kez geçtiğimiz yollardaki yapıları falan tanımayız doğru düzgün, hatta bazen tesadüfen denk gelir bir şaşırız, yeni zannederiz falan, belki yenidir belki de değil, biz yerlere sağa sola bakarken, göz hizamızın üstünde kimbilr neler olmuştur. Tepeden kafamıza bişeyler düşmeye başlamadıkça, yani gökyüzü de bir tehlike arz etmedikçe korkarım yukarıya bakmayacağız :)

Adsız dedi ki...

emniyet kemerimizi takalım ve yukarıya bakalım :)

A. Murat Eren dedi ki...

Ben hep yukarıya bakarak yürürüm (gerçekten). Hatta güzel bulutları, ya da yukarı taraflarda dönen saçmalıkları hiç kaçırmaz ve etrafımdakilere de gösteririm.

google27928836a124597b.html