23 Ocak 2009 Cuma

Rain


Geçen, blogumda bahsettigim fotografçi sahisla olan bulusmamdaki bir ilginç nokta da; beni etkileyen önemli bir çalisma olan Rain adli serisine durup durup baktigim Erwin Olaf adli fotografci hakkinda bir detay ögrenmemdi.

Vincent'in (e artik ahbab olduk) yakin bir illüstratör arkadasi Olaf'in tüm islerini yapanmis megersem... Yani Erwin Amcam kisileri fotograflayip ona yolluyormus, o da istedigi dekorlari filan üç boyutlu sanal ortamda hazirliyormus.

Sonuç? Calisma tabii ki keyif verici ve her anlamda basarili. Ne sekilde yaparsa yapsin, önemli olan sonuç diyenler olur, aaa olmaz öyle sey "c'est la triche" diyenler de olur.

Ama yapmis bir kere olan olmus, begeniriz begenmeyiz. Eger gerçekten bir sey anlamiyorsa ve bosu bosuna bir yerlere geldiyse (ki öyleleri de çok) o onun ayibidir. Diger türlü, bir bildigi varsa, arkasinda mutlaka saglam bir vizyon yatiyorsa da kimseye aciklama yapmak zorunda degildir. Öyle diyelim. Ben kavram olarak yeni fotografcilik anlayisi ile ilgilensem de, teknik olarak asiri müdaheleyi sevmiyorum. Eger bunu hissettirmiyorsa zaten hiç sorun olmuyor. (Gursky hariç, onu daha sonra tartismaya acayim)

Grubumuzun vokalistinin bir kaç fotografini çekerken bazi (eglencelik) fotograflarda rain etkisi yasanmadi degil. (bu mutfagi 3 boyutta yapmak zor is, öyle bi pisti)


3 yorum:

mehmet bizansbeyi dedi ki...

son fotoğraf özellikle tam deadpan tarzı olmuş.

Anıl Eraslan dedi ki...

aynen öyle oldu.. ben de deadpan oldugum için su siralar normaldir.

seda dedi ki...

alakası bir yorum ama, kızımızın elbisesi pek güzelmiş :)

google27928836a124597b.html